Sararmış perdeleri kar gibi bembeyaz yapıyor! Makineye iki kaşık koymak yetiyor

03 Haziran 2024 - 15:46

Zamanla ve kullanımın etkisiyle perdelerde oluşan sararma sorunuyla karşılaşmak kaçınılmaz olabilir. Bu yöntemlerle giysilerde sararma sorununa elveda diyeceksiniz. Beyaz tül perdeler evimizin vazgeçilmez parçalarıdır. Ancak zamanla sarararak orijinal renklerini kaybedebilirler. Perdelerinizi ne kadar yıkasanız da sararmalar geçmiyorsa, bu yöntemleri deneyin. Ev dekorasyonunun temel unsurlarından biri olan beyaz tül perdeler, zamanla kirlenip sararabilir. Perdelerin sararması ve kirlenmesi, evi

1 / 10

Bu perdelerin beyazlığını geri kazanmanın yolları vardır. Perdelerin renginin bozulmasına neden olan toz ve kir gibi dış faktörlerle başa çıkmak mümkündür.

Tül perdelerdeki sarı lekeleri çıkarmanın en etkili yolu karbonat kullanmaktır. Karbonat, lekeleri ve kokuları gidermede oldukça başarılıdır ve özellikle tül perdelerdeki sararmalara karşı etkilidir.

Perdelerinizi temizlemek için, çamaşır makinesinin içine 2 tatlı kaşığı karbonat ekleyin. Makineyi 30 derece yıkama programına ayarlayın ve deterjanı da ekleyerek yıkamayı başlatın. Bu yöntemle, tül perdelerinizin yeniden beyaz ve temiz olduğunu göreceksiniz.